Diefstal drugs oorzaak onderwereldoorlog Rotterdam

In Rotterdam is het al een tijdje onrustig. Onlangs zijn er liquidaties geweest en een explosies en beschietingen op panden tot gevolg. De aanleiding zou diefstal van meerdere partijen drugs zijn geweest. Dat meldt RTL nieuws.

Criminelen beschoten deze week midden in de nacht een woning aan de Hellevoetstraat. Vanochtend bleek dat ze ook een explosief hadden achtergelaten in een portiek. Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst moest het pakket verwijderen. Het is al het twaalfde pand dat door criminelen onder vuur wordt genomen.

Het oplaaiende vuurwapengeweld leidt tot levensgevaarlijke situaties: slaapkamerramen die onder vuur worden genomen, schietpartijen op straat. Een 16-jarige jongen kon afgelopen week nog snel bukken toen een man op hem begon te schieten. De schutter ging er daarna vandoor in een auto.

Nog geen week geleden werd de 31-jarige Rotterdammer Siki Martina doodgeschoten bij het metrostation Coolhaven. De muziekproducent bracht zijn kinderen weg, en werd daarna door meerdere kogels geraakt.

De geweldsexplosie is te wijten aan grote onrust in de drugswereld, zeggen verschillende bronnen op anonieme basis tegen de onderzoeksredactie van RTL Nieuws. Meerdere bronnen in het criminele milieu zeggen dat er een heuse onderwereldoorlog gaande is. “Iedereen vreest dat hij de volgende is die wordt neergeschoten. Er loopt een kleine 100 man met wapens over straat op het moment.”

Drugsbendes ‘rippen’ (beroven) elkaar aan de lopende band van partijen cocaïne, is het verhaal. Dat gaat soms vrij geavanceerd. Criminelen plakken peilbakens onder auto’s om elkaar te volgen naar opbergplaatsen voor drugs. Daar stelen ze de boel of plegen gewapende overvallen. Verschillende van die gestolen partijen drugs leiden nu tot repercussies.

Zo zouden recente beschietingen op panden te maken hebben met een gestolen partij van 16 kilo cocaïne. “De beschietingen zijn om af te persen, totdat er betaald wordt”, zegt een bron.

De liquidatie bij metrostation Coolhaven en een beschieting van een man in de wijk Zevenkamp worden in het circuit gelinkt aan een gestolen partij van 160 kilo, afkomstig van een Mexicaans kartel. Drie groeperingen worden verantwoordelijk gehouden voor die ripdeal. “Er zit een moordcommando achter die groepen aan.”

De Rotterdamse politie wil het woord onderwereldoorlog niet in de mond nemen, maar doet uiteraard ‘fors onderzoek’ naar alle schietincidenten. “We zien dat een aantal met elkaar verbonden is”, zegt plaatsvervangend eenheidschef Karin Krukkert tegen RTL Nieuws.

“We hebben het vermoeden dat er een conflict is in het criminele circuit. Verdovende middelen zijn een factor van betekenis. We doen fors onderzoek naar de schietpartijen. Dat er sprake is van zogeheten ripdeals is één van de scenario’s.”

Ook de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb meent dat het vuurwapengeweld te maken heeft met de Rotterdamse onderwereld. “Het is mijn stellige overtuiging dat dit geweld niet tegen willekeurige Rotterdammers is gericht. Het aantal geweldsincidenten in Rotterdam is de afgelopen dagen fors. Natuurlijk schrik je als bewoner als dit bij jou in de straat of buurt gebeurt. Dit geweld moet echt stoppen.”

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maylon

Chaos in Rottedam!!! Roffaaaa

Escobar

Als je drugs ript dan weet je wat je te wachten staat.