Cameraploeg stond voor Spaanse woning Amsterdammer Karim B.

De Amsterdamse kopstuk Karim B. zou gevlucht zijn nadat de Spaanse politie met een Nederlandse cameraploeg voor zijn deur stond. Dat laat zijn advocaat Louis de Leon weten aan het Parool.

Karim B., in het milieu bekend als ‘Taxi’, wordt in een Haags onderzoek verdacht van grootschalige handel in hard- en softdrugs. B. werd begin januari aan de Costa del Sol opgepakt in het kader van een Spaans onderzoek. Hij wordt verdacht van het witwassen van 6 miljoen euro en het lidmaatschap van een criminele organisatie.

Een week geleden moest Karim B. zich melden bij de rechtbank in het Spaanse Málaga, maar daar kwam hij niet opdagen. Sindsdien is hij voortvluchtig. Na zijn arrestatie in Spanje verzocht het Nederlandse Openbaar Ministerie in het kader van de Haagse zaak om zijn overlevering.

Volgens zijn advocaat is Karim B. op de vlucht geslagen nadat misdaadverslaggever John van den Heuvel, samen met de Spaanse politie, met een cameraploeg bij zijn woning stond om opnames te maken voor het Videolandprogramma De jacht op de Mocro Maffia.

‘Mijn cliënt was in shock,’ aldus zijn advocaat tegen het Parool. ‘Dat de Spaanse politie aan Nederlandse journalisten gaat vertellen waar hij woont, en zelfs bij zijn huis een interview doet, is voor hem buitengewoon gevaarzettend.’

In Spanje kwam Karim B. vrij na betaling van een borgsom van 50.000 euro. Een week geleden moest hij zich melden bij de rechtbank in Málaga, maar daar kwam hij niet opdagen. Sindsdien is hij voortvluchtig.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roch

Logisch dat hij dan op de vlucht gaat. Als zo een John van den Heuvel voor eigen gewin bij mijn deur komt, terwijl ik gezocht wordt, dan zou ik ook zijn gevlucht.

Said

Deze man gaan ze nooit pakken. Lekker in Marokko nu en genoeg geld om sterke connecties te hebben opgebouwd om altijd buiten handen van de politie te blijven.