Broer van gezochte crimineel ‘Bolle Jos’ gearresteerd, in Turkije

De broer van de meestgezochte crimineel van Nederland is opgepakt in Turkije. Het zou gaan om Wilhelmus Adrianus, de broer van de gezochte ‘Bolle Jos’. Dat meldt het Parool.

De broer is volgens bronnen van het Parool onder meer gearresteerd op grond van ontsleutelde berichten uit een neergehaalde computerserver die ook Jos Leijdekkers gebruikte. Om welke server het precies gaat, is nog onduidelijk.

De Nederlandse en Turkse autoriteiten proberen al lang het net te sluiten rond Jos Leijdekkers, Nederlands meest gezochte voortvluchtige. Hij wordt met name verdacht van grootschalige cocaïnehandel, excessief geweld en witwassen.

Justitie beschuldigt ‘Bolle Jos’ ook van betrokkenheid bij de verdwijning van Naima Jillal, die in oktober 2019 werd ontvoerd bij haar luxeappartement aan de Amsterdamse Zuidas en vrijwel zeker is gemarteld en vermoord.

‘Bolle Jos’ Leijdekkers staat sinds mei 2022 op de Nationale Opsporingslijst en de ‘EU Most Wanted List’. Voor de gouden tip die leidt tot zijn arrestatie is 200.000 euro uitgeloofd.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Is er weer een PGP server neergehaald?