Brand uitgebroken door vuurwerkbom Amsterdam

In het centrum van Amsterdam is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest, waarna brand is uitgebroken. De explosie vond rond 03.00 plaats.

De voordeur van het bedrijf Wash Queen, aan de Vijzelgracht is flink beschadigd. Ook het naastgelegen café en bovenliggende panden raakten beschadigd.

De politie zegt dat er vermoedelijk een vuurwerkbom is afgegaan die voor de gevel was geplaatst. Na de explosie is één verdachte weggerend. Deze persoon wordt ervan verdacht het explosief bij deze horecagelegenheid tot ontploffing te hebben gebracht, aldus de politie.

De bewoners van de bovengelegen woningen zaten door de brand enige tijd opgesloten en moesten door de brandweer worden bevrijd. Later op de maandagmorgen konden ze weer terugkeren.

Er zijn de afgelopen weken veel explosies in Amsterdam. Eerder deze maand liet de politie weten dat er twee speciale rechercheteams worden ingezet om onderzoek te doen naar de samenhang tussen de plofkraken in de stad. Vrijdag meldde de politie dat er naar aanleiding van dat onderzoek een verdachte is aangehouden.

In Amsterdam-Noord werd maandagochtend een woning beschoten en zondagochtend werd daar een explosief onschadelijk gemaakt.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen

Gaat wel lekker daar in Amsterdam. Blij dat ik daar nog nooit ben gekomen.