Betrokken agent bij arrestatie boerenzoon Jouke thuis belaagd

Een agent die betrokken was bij de aanhouding van de 16-jarige boerenzoon Jouke in Heerenveen, is thuis belaagd. Dat zou gebeurd zijn door tegenstanders van het stikstofbeleid.

Op sociale media circuleert een filmpje waarin boeren enorme strobalen en ander afval voor een woning dumpen. Dat zou de woning van een van de betrokken agenten zijn, maar is nog niet bevestigd.

Er is in zijn tuin brand gesticht, bevestigt politievakbond ACP wel. ‘Het is ongekend wat hier allemaal gebeurt. Dit is niet de manier waarop wij met elkaar moeten omgaan’, briest voorzitter Wim Groeneweg.

De spanning in het noorden van ons land is momenteel ‘om te snijden’, zegt Groeneweg. Boeren zijn ‘vreselijk boos’ en richten hun frustratie op politieagenten, die volgens de ACP-voorzitter ‘alleen maar hun werk doen’.

‘Er is geen enkele agent in Nederland die opstaat met de gedachte: laat ik vandaag eens lekker mijn dienstwapen trekken. Dat gebeurt echt zelden in ons land, en gelukkig maar.’

Bij de aanhouding van de 16-jarige boerenzoon voelden de agenten zich genoodzaakt een schot te lossen. Of dat rechtmatig gebeurde, wordt onderzocht door de Rijksrecherche.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martin

Agenten doen gewoon hun werk. Om een agent dan thuis te belagen is onacceptabel.

Boer

Verdiep je eerst in de zorgen van de boeren alvorens wat te roepen.

Worst

En heb jij je wel eens in het werk van een agent verdiept? Er is geen agent die naar zijn werk gaat met de gedachte ik ga lekker schieten op iemand.

milco

agent moet per direkt weg uit functie levens gevaarlijk zo iemand

Richard

Het wordt eens tijd dat er wordt opgehouden met ouweboeren.

koen2

Agent duidelijk niet geschikt voor zijn functie. Belagen gaat dan weer te ver, dat weer wel.