Belangrijkste cocaïnehandelaar van Sinaloa-kartel opgepakt in Colombia

De Colombiaanse politie heeft vrijdag in Valle del Cauca de belangrijkste cocaïnehandelaar van het Sinaloa-kartel opgepakt. Dat melden Colombiaanse media. Het zou gaan om Bryan Donaciano Holguín, alias “Pitt”, die de link zou zijn van het Sinaloa-kartel met narco-guerrillagroepen in het westen van het land.

De autoriteiten sloegen alarm toen ze ontdekten dat Bryan Donaciano Holguín de luchthaven José María Córdova binnenkwam om later naar het zuiden van Colombia te gaan, met name Valle en Nariño, om de verzending van grote hoeveelheden cocaïne naar Mexico en het Caribisch gebied te coördineren.

Dankzij een nauwgezette onderzoeksoperatie in onder meer bars en luxe restaurants in Cali konden de autoriteiten de exacte locatie traceren waar “Pitt” verbleef. Dat bleek een exclusief resort te zijn ten zuiden van het departement Valle del Cauca, in het westen van Colombia.

Bryan Donaciano Holguín stond op de rode lijst van de internationale politieorganisatie Interpol. Tegen hem was een arrestatiebevel uitgevaardigd door een rechtbank in Zuid-Californië voor het importeren van cocaïne op grote schaal.