Bekentenis in zaak liquidatie Itzhak Meiri Amstelveen

De 21-jarige Jesus T.A. die verdacht wordt van directe betrokkenheid bij de liquidatie van Itzhak Meiri in Amstelveen heeft een bekentenis afgelegd.

De voor afpersing veroordeelde zakenman 56-jarige Itzhak Meiri op 22 december vorig jaar in Amstelveen doodgeschoten. De verdachte Jesus T.A is een dag na de moordaanslag in Amstelveen opgepakt in de auto die bij de moord zou zijn gebruikt.

De tweede verdachte is een jongen van destijds 16 jaar, die in januari werd gearresteerd. De zitting in zijn zaak is woensdag achter gesloten deuren omdat hij minderjarig is.

T.A. heeft verklaard niet de schutter te zijn geweest maar wel de gehuurde auto te hebben bestuurd. Ook zegt hij Meiri in de periode voorafgaand aan de moord meerdere keren te hebben gevolgd en dat hij een peilbaken onder diens auto heeft geplaatst.
Zakenlieden

Er zijn onder meer dna-sporen als bewijs tegen de twee gevonden. Het Openbaar Ministerie vervolgt de twee verdachten voor medeplegen moord.

Israëliër Itzhak Meiri kreeg in 2008 6,5 jaar cel voor afpersing(spogingen) van Amsterdamse zakenlieden. Meiri werd al enige tijd ernstig bedreigd maar over de achtergrond of opdrachtgevers van de liquidatie is niets naar buiten gekomen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties