Bekende Zuid-Afrikaanse rapper AKA doodgeschoten bij restaurant in Zuid-Africa

De bekende Zuid-Afrikaanse 35-jarige rapper Kiernan Forbes is vrijdagavond doodgeschoten bij een restaurant in Durban in Zuid-Africa. De rapper is populair en is bekend onder zijn artiestennaam AKA.

Naast de rapper is ook een goede vriend van hem, de 43-jarige chef-kok Tebello Motsoane overleden door de schietpartij. Volgens de politie liepen de twee slachtoffers iets na 22.00 naar hun auto toen ze door twee gewapende mannen van zeer dichtbij onder vuur werden genomen.

De rapper en zijn vriend overleden ter plaatse aan hun verwondingen. De schutters ontsnapten te voet en zijn voortvluchtig. Over een motief is niets bekend.

Forbes begon zijn muziekcarrière in 2002 als lid van het hiphoptrio Entity. Nadat de formatie in 2006 ermee ophield, begon Forbes een solocarrière. Hij scoorde hits met onder andere Lemons (Lemonade), All Eyes on Me en Composure.

De rapper zou later deze maand zijn vierde soloalbum Mass Country uitbrengen. Hij won als artiest verschillende Zuid-Afrikaanse prijzen en was in 2014 genomineerd voor een MTV Europe Music Award.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties