‘Antwerpse toprechercheur lekte informatie aan drugscriminelen’

Een Antwerpse rechter is een onderzoek gestart naar het mogelijk lekken van politie-informatie door een Belgische hoofdinspecteur van politie. Dit meldt de Gazet van Antwerpen.

De rechercheur was betrokken bij een aantal succesvolle onderzoeken tegen Marokkaanse drugsgroeperingen. De hoofdinspecteur is werkzaam bij de afdeling Drugs van Federale Gerechtelijke Politie. Hij wordt ervan verdacht ‘politionele informatie te hebben gelekt aan het criminele milieu’.

In de woning van de verdachte politieman is huiszoeking gedaan. Hij is inmiddels voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar daarna onder voorwaarden weer vrijgelaten. De arrestatie sloeg als een bom in bij de Antwerpse politie.

De politieman, die van Marokkaanse afkomst is, stond hoog aangeschreven bij collega’s, aldus de Gazet. Hij stond bekend als ‘de schrik van de Antwerpse drugsclans’ en had veel kennis en inzicht in het Marokkaanse criminele milieu.

Hij was bijvoorbeeld betrokken bij het onderzoek tegen de ‘Mixers’, een criminele groep rond de gebroeders S., die zich met het uithalen van drugs en distributie daarvan bezighielden.

Volgens misdaadjournalist Joris van der Aa maakte de hoofdinspecteur veel vijanden in het Marokkaanse drugsmilieu. Er doken daarom er jaren geleden verhalen dat hij bepaalde grote criminelen zou ‘beschermen’ tegen acties van politie en Justitie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Goed dat nu ook een hogere pietje wordt aangepakt.