Amsterdamse rappers vast voor ontvoering man

Rappers Joey AK en Bigidagoe zitten samen met zeven medeverdachten uit Amsterdam-Zuidoost vast voor het ontvoeren van een man. Dat meldt het Parool.

De man zou op 3 september in Zuidoost in een busje zijn getrokken en enige tijd gegijzeld zijn gehouden. Hij heeft aangifte gedaan.

Vrijwel alle verdachten, van 21 tot 33 jaar, zijn lid van gangsterrapformatie Zone6 uit Holendrecht. Joey AK werd ins maart uit de gevangenis ontslagen, na een celstraf vanwege de ontvoering van een moeder en haar twee dochters van 3 en 7 jaar in Amsterdam-Noord,.

De vrouw had hij bij die gelegenheid heet water in haar nek had gegoten en met een vuurwapen op haar hoofd geslagen met een serieuze wond als gevolg. De vrouw had volgens hem geld van hem gestolen.

Vorige week hebben de autoriteiten in Suriname hem op de landelijke opsporingslijst gezet vanwege een schietpartij op 15 augustus bij een tankstation in Paramaribo. De rapper was toen in Suriname om zijn oma te begraven. Hij ontkent elke betrokkenheid bij het voorval.

Enkele mannen schoten die avond volgens lokale media over en weer op elkaar bij het tankstation in een belangrijke straat in de binnenstad langs de Surinamerivier. De politie trof hulzen aan en kogelinslagen. Alle betrokkenen waren toen al gevlucht.

Een pompbediende vertelde een lokale journalist dat een man uit een grijze auto was gestapt en het tankstation in was gegaan. Toen hij bij zijn auto terugkeerde had hij ruzie gekregen met enkele mannen. Vanuit de grijze auto zou op de groep zijn geschoten waarop zou zijn teruggeschoten. Daarna reden er vier auto’s weg bij het tankstation. Een uur later zou in Paramaribo vanuit een auto nog op een geparkeerde auto zijn geschoten.

Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van Joël H. zegt nog niet te kunnen reageren.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans

Ik ken geen gangsterrapper die niet in aanraking is gekomen met de politie.