Amsterdamse politie vindt zelfgemaakte explosief in gestolen auto

De Amsterdamse politie heeft donderdagnacht een explosief gevonden in een gestolen auto in Amsterdam. Het gestolen voertuig werd gesignaleerd via een ANPR-hit, vertelt een politiewoordvoerder.

Dat is een melding van een camera met automatische kentekenplaatherkenning. Agenten wisten het voertuig te traceren, wat uitliep op een achtervolging die eindigde bij een parkeergarage bij Gouden Leeuw, een flat in de Bijlmer.

De verdachten verlieten het voertuig en sloegen op de vlucht. Vervolgens troffen agenten in de auto een vermoedelijk geïmproviseerd explosief aan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief onklaar gemaakt. De verdachten waren vrijdagochtend nog voortvluchtig.

Diezelfde nacht vonden er twee explosies plaats elders in Amsterdam. Rond 01.30 uur ging een explosief af bij de voordeur van een woning in de Reinwardtstraat in Oost; om 02.45 uur was het raak in een portiek in de Derkinderenstraat in Nieuw-West.

In beide gevallen raakte niemand gewond maar er was wel ‘zeer veel schade’ bij onder meer een voordeur, ramen en geparkeerde voertuigen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Herman

Dat krijg je als elke kut explosie groot in het nieuws komt. Daarmee zeg je tegen de daders dat het werkt.

Achmed

ja het is de schuld van de overheid hahaha criminelen zijn lief en moeten gepamperd worden pff meest domme opmerking ever