‘Amsterdamse meisjes wisten niet dat jongens aanslag wilden plegen’

Vijf Amsterdammers werden vorige week opgepakt in Antwerpen. De Belgische justitie denkt dat de aangehouden Amsterdammers een aanslag wilden plegen.

De Antwerpse politie vond hun VW Golf verdacht omdat die tegen de rijrichting in parkeerde, op een nacht om 02.30. In de auto lag een gebruiksklare Kalasjnikov, een lader voor een pistool en een kogelwerend vest.

Twee Amsterdamse meisjes die samen met drie jongens werden opgepakt in Antwerpen, zeggen niets van een aanslag te weten. De verdachten zijn drie jongens van 18 en 20 jaar en twee meisjes van 18 en 19 jaar, allen uit Amsterdam. De mannen zijn van Antilliaanse en Surinaamse afkomst. Zij hebben tot nu toe gezwegen.

Volgens het AD hebben de twee meisjes verklaard dat ze gingen feesten in Antwerpen en niet wisten wat de jongens van plan waren. De twee meisjes stellen nu dat ze erin zijn geluisd. Eén van de jongens had een vriendin meegevraagd die een vriendin had meegevraagd.

De meisjes moeten van de raadkamer van de Antwerpse rechtbank nog zeker een maand in voorlopige hechtenis blijven. De raadkamer verlengde maandagmiddag ook de hechtenis van twee andere gewapende Nederlanders (18 en 20 jaar) die vorige week dinsdag in Borgerhout waren gearresteerd.

In hun auto werd eveneens een vuurwapen en materiaal voor het maken van een brandbom aangetroffen. Twee minderjarige verdachten van 17 jaar zijn in een gesloten instelling geplaatst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties