Amsterdamse club mag weer open na ontploffing voor de deur

The Harbour Club in Amsterdam-Oost mag weer weer open. De club werd gesloten door burgemeester Halsema nadat er in de nacht van 9 op 10 augustus een explosief was afgegaan.

Na de sluiting deed The Harbour Club een verzoek tot heropening, maar het besluit liet even op zich wachten. Na uitgebreid onderzoek en aanvullende maatregelen door de zaak zelf, heeft de gemeente besloten om de club weer open te laten gaan.

Bij vestigingen van The Harbour Club vonden afgelopen jaren meerdere incidenten plaats. Op 4 mei 2016 brandde Café The Harbour Club in het Olympisch Stadion volledig uit na brandstichting. Op zaterdag 25 mei 2019 werd de ingang van The Harbour Club Oost meermaals beschoten, terwijl binnen nog medewerkers en bezoekers waren.

Op maandag 21 juli 2021 ontplofte een geïmproviseerd explosief naast de terrasoverkapping van de club. En in de nacht van 9 op 10 augustus ging een explosief af voor de deur in Oost.

Ook vonden in de nacht van 7 op 8 augustus en in de nacht van 12 op 13 augustus twee ontploffingen plaats bij café In the City aan het Kleine-Gartmanplantsoen bij het Leidseplein. Beide zaken werden daarop gesloten door burgemeester Halsema.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Justice

Goed besluit. Want het kan toch niet zo zijn dat elke idioot een zaak kan laten sluiten door daar een bom af te laten gaan.