Al acht explosies bij loodgieter Vlaardingen

Opnieuw is er een explosief afgegaan bij het bedrijfspand van de Vlaardingse loodgieter aan de Koninginnestraat. Het is al de achtste aanslag tegen bezittingen van deze loodgieter. Eerder werden woon- en bedrijfspanden en grote pick-up trucks getroffen.

Vrijdagochtend rond 06.00 vond opnieuw een explosie plaats in de straat die al de hele week bestookt wordt met explosieven. Het gaat om de vijfde aanslag in een week tijd waarvan de Vlaardingse loodgieter doelwit is.

De garage aan de Koninginnestraat was op 8 december ook al doelwit van een explosie. Het betreffende pand werd toen door de burgemeester voor onbepaalde tijd gesloten en extra beveiligd.

De beveiliger zou net de straat uitgereden zijn toen de explosie plaatsvond. Er vielen geen gewonden. Bomverkenners van de politie zijn ter plaatse. De houten platen waarmee het pand dichtgetimmerd werd liggen op straat.

De bedreigde en inmiddels ondergedoken loodgieter is in Vlaardingen een bekend figuur. Hij treedt ook op als sponsor van evenementen zoals de Sinterklaas-optocht. Over een motief voor de terreurcampagne tegen de Vlaardinger is nog weinig bekend.

Ook maandag- en dinsdagnacht waren er explosies. Er is daarna in Rotterdam-Zuid een 26-jarige verdachte opgepakt voor die aanslag.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Feyenoord

Dus zelfs na extra beveiliging. Blijkbaar onmogelijk om overal alles in de gaten te houden.

Anoniem

Tegenwwordig moet alleen in het nieuws komen als er een dag geen explosies zijn.