‘Akram El Idrissi was mogelijk niet het doelwit’

De 21-jarige Akram El Idrissi die begin dit jaar werd doodgeschoten in Amsterdam was mogelijk niet het doelwit van de schutter. Dat meldt het Parool.

Een 22-jarige vriend van El Idrissi die op het moment dat er werd geschoten ook aanwezig was denkt dat hij zelf het doelwit is geweest van de aanslag.

El Idrissi werd rond 19.00 uur doodgeschoten, toen hij met vrienden op een bankje naast enkele tennisbanen zat, door een schutter die aan kwam rennen en vanaf 20 meter afdrukte. Dat is een afstand waarop het met een vuurwapen moeilijk is om raak te schieten.

Uit het vonnis van een niet nader genoemde verdachte, vanuit veiligheidsoverwegingen door de krant weggelaten, zou deze persoon concluderen dat de kogels voor hem waren bedoeld.

De man die denkt doelwit te zijn geweest, is een bekende uit het circuit van jonge criminelen uit onder meer De Pijp. Hij was ook goed bevriend met Omar ‘Centjes’, die in 2020 in de oostelijke binnenstad werd doodgeschoten.

Dat vermoeden komt overeen met een tip die het Team Criminele Inlichtingen van de politie ontving. In die tip wordt hij het ‘beoogde slachtoffer van de schietpartij in Amsterdam-Zuid’ genoemd. Hij zou zich inmiddels daarom bewapend hebben.

Op 20 april viel de politie op basis van die tip zijn huis binnen en vond daar een revolver met munitie, aldus Het Parool. Hij bekende dat die van hem waren.

Voor dat wapenbezit eiste de officier van justitie op 26 juli 9 maanden cel, waarvan 3 maanden voorwaardelijk.

Zijn advocaat voerde aan dat de inval onrechtmatig was. In het geval de rechtbank niet in dat standpunt mee zou willen gaan, vroeg hij de rechters er bij een veroordeling rekening mee te houden dat hij het wapen had uit angst vanwege het doodschieten van El Idrissi.

De rechtbank veroordeelde hem tot 4 maanden cel.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Doelwit of geen doelwit. beide jongens zijn zo jong. onnodig dit.

Anoniem

Gebeurt helaas veel te vaak dit soort dingen.