Advocaten vragen vrijspraak voor Ridouan Taghi in zaak Marengo

De advocaten van 44-jarige Ridouan Taghi vinden dat hun cliënt vrijgesproken moet worden. De advocaten vinden dat het OM hem nooit had mogen vervolgen.

‘Het OM vraagt de rechtbank een levenslange gevangenisstraf op te leggen op basis van een eenzijdig, eigen scenario en het plakken van enkele flarden tekst.’, aldus de advocaten.

Het bewijs tegen Ridouan Taghi bestaat volgens het OM voor een groot deel uit gekraakte berichten van cryptotelefoons, waarin onder meer over verschillende moorden werd gecommuniceerd.

De verdediging is echter van oordeel dat justitie deze data op onrechtmatige wijze heeft verkregen door een enorme bulk aan data te onderscheppen, ook van mensen die niets met de Marengo-zaak te maken hebben. ‘Dit dusdanig ingrijpende karakter is niet gerechtvaardigd en onevenredig’, aldus Inez Weski.

Weski vindt dat het OM niet-ontvankelijk moet worden verklaard. Als de rechtbank daar niet in meegaat dan wil ze vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.

Tegen Ridouan Taghi en medeverdachten Mohamed R. (40), Mao R. (47), Mario R. (43) en Achraf B. (29) is eind juni een levenslange gevangenisstraf geëist. Zij staan terecht voor lidmaatschap van een criminele organisatie die zes moorden, vier moordpogingen en de voorbereiding van vier moorden en een aanslag met een raket op een spyshop pleegde.

De broers Mario R. en Mao R. worden eveneens bijgestaan door Weski, die deze maand vier dagen gaat pleiten en in december waarschijnlijk nog eens evenveel dagen. Na afloop van de pleidooien in de zaken van de zeventien verdachten, krijgen het OM en de advocaten nogmaals de kans om op elkaars verhaal te reageren.

Daarna moet er een uitspraak komen in de rechtzaak die al 4 jaar duurt. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechter een uitspraak doet.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Escobar

Geen twijfel dat deze rechter levenslang gaat geven

Jeroen

Vrijspraak. Zelfs al was geen bewijs, dan nog zou geen rechter vrijspraak aandurven.

Anoniem

Niemand twijfelt hieraan

Mr XXX

Taghi lekker aan het chillen met Mohammed B.

Harry

Levensgevaarlijke combo

Rickk

is allemaal om de aandacht af te leiden van alle problemen in dit land (stikstof, gasprijs etc). geloof er niks van

Marwan

daar lijkt indd op