Advocaten verdachten moord Peter R. de Vries: geen levenslang opleggen

Het OM heeft vorige week levenslange celstraffen geëist tegen de 22-jarige Delano G. uit Rotterdam en de 36-jarige Kamil E. uit Maurik. Vandaag hielden de advocaten van de verdachten hun pleidooi.

De advocaten van Kamil E. en Delano G. vragen vrijspraak. De advocaten vinden dat het bewijs niet gebruikt kan worden omdat alle getuigen anoniem zijn in het dossier.

In het geval dat de rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is om Delano G. te veroordelen, dan vragen de advocaten hem te berechten volgens het jeugdstrafrecht. Dat kan in uitzonderlijke gevallen tot 23 jaar. De maximale straf is dan twee jaar cel met jeugd-tbs.

In het geval dat medeplegen van Kamil E. bewijsbaar wordt geacht door de rechtbank, dan vinden de advocaten dat de rechtbank maximaal 18 jaar gevangenisstraf moet opleggen en zeker geen levenslang. Zijn rol was veel kleinder dan wat het OM beweert, aldus de advocaat.

Alle advocaten vinden dat levenslang hoe dan ook niet van toepassing kan zijn, omdat er sprake is van een enkele moord. De 41 personen die in Nederland een levenslange gevangenisstraf uitzitten, zijn allemaal veroordeeld voor meerdere moorden plus soms mislukte moordplannen, aldus de advocaat.

Volgens de advocaat zijn de verdachten ‘als kannonenvoer’ gebruikt door de opdrachtgevers. “Uit de laatste berichten van de ontsleutelde Google Pixel telefoon blijkt dat er geen vluchtplan was, geen tweede vluchtauto, geen onderduikadres, helemaal niets. De vraag is of een levenslange gevangenisstraf moet worden gereserveerd voor deze eenmalige uitvoerders.”

Eerder op de dag deed Tahmina Akefi, de vriendin van Peter r. de Vries, haar verhaal in de rechtbank. Zij haalde uit naar de verdachten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Levenslang

Krijg je levenslang dan kan je bij goed gedrag na 25 jaar vrij komen bij de toetsing. Krijg je 30 jaar dan moet je hoe dan ook 28 jaar zitten.

Feyenoord

Met die nieuwe wet gaat er geen 1 derde van af. Inderdaad kan het nu beter zijn om levenslang te krijgen dan 30 jaar. Mits je je goed gedraagt.

Fuck de EBI

Als ik LL zou krijgen dan zou ik gewoon gaan voor ontsnappen. Elke dag goed nadenken tot je een gaatje vind. Desnoods vele jaren denktijd. Zorgen dat je steun binnen en buiten hebt, voor je het weet ben je buiten. Wel geduld hebben. Gaat zeker niet 1 2 3.