Advocaten: Delano ‘Keylow’ R is onschuldig en moet worden vrijgesproken

De 51-jarige Delano R. die volgens justitie opdrachtgever is van meerdere liquidaties moet worden vrijgesproken. Dat was het pleidooi van zijn advocaten. Justitie had eerder levenslang tegen hem geëist.

Justitie gaat maandag hierop reageren. Dinsdag mogen de advocaten nog eens reageren en daarna krijgen de verdachten in ieder geval voor vrijdag het laatste woord.

Volgens Delano’s advocaten gaf hun cliënt in geen enkel deeldossier van de grote liquidatiezaak Eris de opdracht voor liquidaties. Zij vinden dat daar geen bewijs voor is. De advocaten gingen in op het bewijs dat justitie eerder had ingebracht.

De verklaringen van kroongetuige Tony de G. vormen een belangrijk deel van het bewijs, maar volgens de advocaten rammelen zijn verklaringen aan alle kanten.

‘Mogelijk vanwege het excessieve drank- en drugsgebruik van de kroongetuige heeft hij veel problemen in het criminele circuit gekend. Op de vlucht voor deze problemen stapte hij vaak over naar een andere groep, waarbij de kroongetuige niet naliet voor eigen gewin anderen te duperen.’

‘De verklaringen van de kroongetuige rammelen aan alle kanten én worden op cruciale onderdelen niet ondersteund door enig bewijs.’

De advocaten zien ook aanwijzingen dat Tony de G. nog bij meer misdrijven (zoals onderwereldgeweld) betrokken was dan waarvoor hij nu wordt vervolgd, maar justitie zou dit bewust achterlaten om de overeenkomst met de kroongetuige in stand te kunnen houden, aldus de advocaten.

Naast de verklaringen van de kroongetuige, zijn er ook nog PGP-berichten die volgens justitie door en aan Delano zijn verstuurd, waarin zeer openlijk over liquidaties wordt gecommuniceerd, zowel vooraf als achteraf.

Volgens de advocaten heeft justitie niet kunnen aantonen dat hij degene was die onder de aan hem toegeschreven gebruikersnamen aan het morbide berichtenverkeer deelnam. Hun client moet daarom worden vrijgesproken.

Tegen vijf andere verdachten die nu terechtstaan, heeft het OM ook levenslang geëist. Tegen veertien anderen verdachte eiste het OM twintig tot dertig jaar.

De rechter doet op 5 juli uitspraak.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Was dit niet die Einstein die foto’s maakte van versleutelde berichten waardoor de politie versleutelde gesprekken zonder ook maar iets te kraken kon inzien?

Feyenoord

Ja dat is hem. “Documentaire maken”

Drama King

Dit is Nederland. Die kan in de bajes gerust verder met zijn documentaire. We hebben al gezien dat rappers liedjes vanuit de bajes uitbrengen.

Niksss

Niks mis mee

Fredje

Het regent levenslang de laatste jaren…

Tjalling

Maar sinds een paar jaar kan je wel naar 25 jaar herbeoordeling aanvragen. Anders had die regen waarschijnlijk gestopt onder Europese druk verwijzend naar een verdrag met Nederlandse handtekeningen er onder en hadden we in de plaats een regen van 30 jaar detentie gezien.

Mark

In de praktijk denk ik dat zo een herbeoordeling niet veel voorstelt.

Escobar

Die gaat LL krijgen. Hoger Beroep weer een tweede kans.

Popo

Lijkt me een terechte strafeis

Theo

Benieuwd wat de uitspraak gaat worden. Ik kan me geen grotere strafszaak dan deze herinneren.

Thijs

Vijf maal levenslang

Escobar

Aldus rechter Thijs

Rechter

Onschuldig totdat het tegendeel bewezen is.

Tjalling

Al sprak een rechter in de zaak Wiersum dat het aan de verdachte was zijn onschuld te bewijzen. Kan zijn dat de rechter had geconstateerd dat er aan het wettelijk bewijsminimim was voldaan en deze de overtuiging had van zijn schuld. Poogde de verdachte te bewegen het gebruik van het zwijgrecht te breken. Toch een onhandig gekozen bewoording botsend met het rechtsbeginsel dat jij hierboven benoemt.

Stay Strong

Niemand kan tippen aan deze man. Kent de regels van de straat als geen ander. Pech door die kut telefoons, anders zouden we hem nu op TV zien met zijn documantaire. Stay strong brother!