Advocaat Inez Weski gearresteerd vanwege doorgeven informatie

Advocaat Inez Weski is vrijdag gearresteerd. Zij wordt ervan verdacht misbruik van haar positie te hebben gemaakt en als een doorgeefluik van haar cliënt Ridouan Taghi te hebben gefunctioneerd. Dat melden Het Parool en De Telegraaf.

Er liep al langer onderzoek naar Weski. In ontsleutelde berichten kwamen aanwijzingen naar voren dat zij mogelijk als communicatielijn van Taghi naar de buitenwereld diende.

Deze berichten zijn afkomstig van familieleden van Taghi, verstuurd via SKY ECC. Deze encryptietelefoonaanbieder werd in 2021 door de politie gehackt. Hierdoor kreeg justitie miljoenen berichten in handen.

Daarbij waren berichten van een zoon van Taghi, die in augustus 2020 verstuurd waren aan maffiabaas Raffaele Imperiale. De zoon liet weten dat er nog steeds manieren zijn om met “hem” te communiceren en dat hij op het punt stond “hem” bij te praten. Volgens de politie wordt daarmee Ridouan Taghi bedoeld.

De zoon berichtte vervolgens aan een zus van Ridouan Taghi: “Als ze het vrijdag meeneemt, zou dat super zijn.” En: “Als ze het uitprint, is alles opgelost.” Met “ze” wordt volgens de politie Weski bedoeld. Een neef van Ridouan zei in augustus 2020 dat er een USB-stick gevuld ging worden. Ook hij schreef dat “ze” dit het beste kon uitprinten.

Deze berichten kwamen naar voren in het onderzoek naar Youssef Taghi. Hij is een neef en advocaat van Ridouan Taghi en werd begin dit jaar schuldig bevonden aan het doorspelen van informatie van zijn oom naar diens criminele organisatie.

Weski heeft altijd stellig ontkend als doorgeefluik van Ridouan Taghi te hebben gefungeerd.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans

Ze wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Wel treurig voor zo een grote en goede advocaat.

Peter

Het lijkt er sterk op dat ze onder druk is gezet.

Feyenoord

Als dit waar is. De vraag is dan ook meteen of ze dit vrijwillig zou hebben gedaan.

Said

ey dit is lijp man zielige scotoee

BAXTALO

Ah , ze heeft een te sterke verdediging en haar bewijzen dus zo goed voor elkaar dat de Nederlandse staat haar vleugellam probeert te maken en dat gebeurt op alle mogelijke manieren zolang de staat haar zin maar kijgt…. te triest voor woorden en ik hoop van ganse harte dat mevrouw Weski een backup plan had voor het geval dat, dit zag ik al van mijlenver aankomen namelijk

Escobar

Weski is ONSCHULDIG

Free

Free Weski

BAXTALO

#FRESKI 😉

Frankie

Gekke ontwikkeling dit! Ben benieuwd hoe ze gaat reageren. Ik ga ervan uit dat ze woedend gaat uithalen naar het OM.

Anoniem

Free Weski!!!!

Mees

30 dagen langer vast, dus lijkt alsof er echt wat tegen haar is.