Europese landen gaan samen de strijd aan tegen tegen georganiseerde misdaad

In Amsterdam hebben ministers en vertegenwoordigers van zes Europese landen afspraken gemaakt over nauwere samenwerking tegen de georganiseerde misdaad. Ook waren de Europese Commissie en de politie- en justitieorganisaties Europol en Eurojust vertegenwoordigd.

De zes landen gaan meer gegevens uitwisselen, financiële stromen beter in kaart brengen en proberen nauwer samen te werken met landen in andere delen van de wereld. Het gaat om Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

“Alleen met samenwerking, goede organisatie en zorgen dat je informatie kan delen, kan je echt criminele machtsstructuren aanpakken,” zei Yeşilgöz na afloop.

Haar Belgische tegenhanger Van Quickenborne is als minister van Justitie niet alleen verantwoordelijk voor de bestrijding van de misdaad, maar ook doelwit van dreigementen die volgens hem uit de hoek van drugscriminelen komen. ‘Het is een moeilijke periode, maar dit soort meetings geeft me energie,’ aldus de minister.

Volgend jaar komt de ‘anti-narcocoalitie’ weer bij elkaar, in België. De verwachting is daN dat de coalitielanden hun informatiedeling dan versterkt hebben en dat de landen dan beter gezamenlijk gaan optrekken tegen landen die ‘criminelen huisvesten’ en in staat stellen om daar rijk te worden.

Zo gold Dubai jarenlang als favoriete bestemming van criminelen, die er feestten of onderdoken, zoals Ridouan Taghi.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Micky

Zolang er vraag naar drugs is, zal er altijd aanbod zijn.

MrX

Heb jij een oplossing?

Martin

Ben ik de enige die dacht dat zoiets al lang bestond.

Jeroen

nee

Ruud H

Ook dit zal niet veel uitvreten. Te veel corruptie op de haven.