5,5 jaar cel voor ex-advocaat Youssef Taghi

De rechtbank heeft ex-advocaat Youssef Taghi tot 5,5 jaar gevangenis veroordeeld. Het Openbaar Ministerie had 7 jaar geëist. Youssef Taghi vormde volgens de rechtbank een ‘onmisbare schakel’ tussen Ridouan Taghi en de buitenwereld.

Youssef Taghi kreeg op 11 maart 2021 toegang tot de EBI, de extra beveiligde gevangenis in Vught waar zijn neef Ridouan Taghi zit. De rechtbank acht bewezen dat Youssef Taghi een sleutelrol speelde in de criminele organisatie van neef Ridouan.

Volgens de rechtbank behoorden daartoe ook twee andere neven en een zoon van Ridouan Taghi en de Italiaanse maffiabaas Raffaele Imperiale.

Ridouan en Youssef Taghi communiceerden volgens de rechtbank onder andere over drugshandel, het plannen van geweld tegen een ex-zwager van Ridouan Taghi, het omkopen van ambtenaren en rechters in Marokko en over plannen voor een uitbraak.

Het OM had 7 jaar gevangenis geëist tegen Youssef Taghi. Toch vallt zijn straf lager uit omdat de rechtbank vindt dat van een deel van de berichten niet voldoende is bewezen dat ze door Youssef Taghi naar buiten werden gebracht.

Volgens de rechtbank kon ook niet worden vastgesteld welke criminele feiten zijn gepleegd door de naar buiten gebrachte berichten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Ik had een veel zwaardere straf verwacht.