4,8 ton cocaïne gepakt in haven Antwerpen

De douane in Antwerpen heeft woensdag 4,8 ton cocaïne aangetroffen. De drugs zaten verstopt in een container met bananen uit Panama. Maandag werd ook al 3,9 ton cocaïne onderschept door de douanediensten in Antwerpen. De drugs zaten verstopt in een container met bananen uit Ecuador.

Het is niet duidelijk of er een mogelijk verband is tussen de twee vondsten. In een ander lopend Sky ECC-drugsonderzoek heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen woensdagochtend zes personen opgepakt. Een 42-jarige man uit Borgerhout zou volgens het Antwerps parket een centrale rol spelen in een crimineel netwerk.

Bij de invoer van partijen cocaïne zou hij samenwerken met Nederlandse organisaties. De verdachte zou de uithalingen van grote partijen cocaïne regelen en zou deels betaald worden met pakken cocaïne die hij via zijn contacten verder zou verkocht hebben.

In de loop van het onderzoek konden de opsporingsdiensten tien uithalingen aan deze organisatie linken. Het gaat om een invoer van minstens 3,6 ton cocaïne tussen november 2019 en juli 2020.

In totaal werden woensdag elf huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen, Borgerhout, Hoboken, Lede en Stabroek en op een aantal locaties die mogelijk dienden als tijdelijke opslagplaats. Zes mannen tussen 34 en 46 zijn opgepakt.

Tijdens de huiszoekingen zijn onder meer 50.000 euro cash, mobiele telefoons en luxegoederen in beslag genomen. De onderzoeksrechter heeft na de voorleidingen beslist om de zes verdachten onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nerd

Ondanks Sky nog steeds elke dag tonnen. Ongelofelijk.

Feyenoord

Vraag bepaalt aanbod.