41-jarige Amsterdammer opgepakt vanwege cocaïnehandel

De Amsterdamse politie heeft een 41-jarige Amsterdammer opgepakt vanwege cocaïnehandel. De man wordt ervan verdacht op grote schaal geld te hebben witgewassen wat met cocaïnehandel werd verdiend.

De politie verdenkt hem ook van betrokkenheid bij transporten van cocaïne in 2020. De politie zegt dat hierbij tientallen kilo’s cocaïne zijn opgekocht en voor een meerprijs zijn doorverkocht.

Per transactie werden grote geldbedragen, variërend van enkele tonnen tot meer dan één miljoen euro contant, overgedragen. Tussen juni en november 2020 zou de verdachte volgens de politie ruim 17 miljoen euro hebben witgewassen.

Veel van de informatie is afkomstig uit (door de politie leesbaar gemaakte) berichten op het platform Sky ECC. Sky is in maart 2021 offline gehaald en in beslag genomen.

De aanhouding van de verdachte vond plaats in Amsterdam. Een arrestatieteam hield de man aan in een woning in Amsterdam-West.

Aansluitend op de aanhouding waren er doorzoekingen in vier woningen die aan de verdachte te linken waren.

Bij deze doorzoekingen zijn – naast computerapparatuur en telefoons – vele, zeer exclusieve horloges, luxegoederen, merkkleding en contant geld in beslag genomen.

Het onderzoek gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De verdachte moet van de rechtbank nog zeker negentig dagen langer vast blijven.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans

Kan de politie niet even wachten totdat bekend wordt of sky-bewijs wel rechtmatig is verkregen? Straks wordt iedereen weer vrijgelaten.