3,5 jaar cel en tbs voor voetbaltalent Noura O. vanwege dood Omar Essalih

De 21-jarige voetbaltalent Noura O. is veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenis en tbs met voorwaarden voor haar rol bij het doodschieten van Omar Essalih.

Omar Essalih, bekend onder de naam “Centjes”, werd in de nacht van 2 op 3 mei 2020 in Amsterdam-Oost doodgeschoten. Noura O. was niet de schutter bij de schietpartij. Ismael El B. werd in december vorig jaar veroordeeld tot tien jaar cel voor zijn rol. Omar Essalih is door hem driemaal in zijn gezicht en een keer in zijn romp geschoten.

De rechtbank gaat ervan uit dat er een ruzie was ontstaan, en een handgemeen, waarna de schoten vielen. Het was geen moord maar doodslag. Het drietal zou op weg zijn geweest een woningoverval te plegen.

Het Openbaar Ministerie sprak echter van een zakelijk uitgevoerde moord. Omar Essalih was ook door de politie gewaarschuwd voor een dreiging op zijn leven omdat hij al lange tijd op een dodenlijst zou staan.

Noura O. is volgens de rechtbank medeplichtig aan de doodslag omdat ze heeft geholpen bij het wegmaken van sporen en samen met de schutter was gevlucht op een scooter.

Voetbaltalent Noura O. speelde in Amsterdam bij Zeeburgia en voor de beloftes van Heerenveen. Ze was kort na elkaar betrokken bij verschillende zware misdrijven en heeft een psychische stoornis. Zij is verplicht zich te laten behandelen.