26-jarige rapper Bigidagoe doodgeschoten in Amsterdam

De 26-jarige Amsterdamse rapper Danzel Silos, bekend als Bigidagoe, is zondagochtend doodgeschoten bij station Sloterdijk. De schietpartij was zondagochtend om 05.30 uur op een bedrijventerrein bij de Rhoneweg.

Bij de schietpartij raakte Bigidagoe zwaargewond. Niet lang daarna overleed hij aan zijn verwondingen. De hulpdiensten kregen meerdere meldingen binnen over het incident, maar de politiewoordvoerder had nog geen beeld bij hoeveel mensen het gezien hebben. Er is nog geen verdachte aangehouden.

In de ochtend wordt er nog volop onderzoek gedaan aan de Rhoneweg. Een onderzoekscontainer van de politie is ter plekke in de ochtend geplaatst en forensisch rechercheurs lopen heen en weer, voor een bedrijf met vrachtwagens. Met rode linten en blauwe schermen is de plaats delict afgeschermd.

Genummerde bordjes tonen aan dat er flink is geschoten. Een grijze Volkswagen Polo staat half op de straat, half op de stoep, lange tijd met de kofferbak open. Waarschijnlijk gaat het om de auto van Bigidagoe, die – ook gezien de plekken waar de kogels zijn gevonden – nog heeft geprobeerd weg te vluchten. Dat was tevergeefs.

Het is niet de eerste keer dat hij het slachtoffer was van een schietpartij. In augustus 2020 werd hij neergeschoten in de Vechtstraat in de Rivierenbuurt. Kort erna bracht Bigidagoe een nummer uit over die schietpartij. Ook het huis van zijn moeder werd meermaals onder vuur genomen.

Rapper Bigidagoe werd gezien als de rechterhand van Joël H., alias Joey AK, de frontman van Zone 6. Leden van deze formatie zouden de afgelopen jaren regelmatig in verband zijn gebracht met zware criminaliteit zoals internationale drugshandel en ernstig geweld.

Tegen Bigidagoe zelf liep ook een rechtszaak. Het Openbaar Ministerie eiste in december vier jaar cel tegen hem en acht medeverdachten vanwege betrokkenheid bij het ontvoeren, bedreigen en mishandelen van de rivaliserende rapper Kobus L.

De familie van rapper Bigidagoe wil niets melden over de situatie rond de artiest. Dat laat een woordvoerder van The Fresh Agency, het kantoor dat de optredens van Bigidagoe boekt, zondagochtend weten.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Damsko

Ik denk niet dat dit als verassing is gekomen bij zijn familie en vrienden. Toch blijft het triest dat iemand op zo een jonge leeftijd wordt doodgeschoten.

Feyenoord

Triest

Anoniem

26 jaar, zo jong. zo onnodig dit

John

Onnodig?????
Werken voor je geld in plaats van stelen dan gebeuren zulke dingen niet

Martin

Het blijft triest, ongeacht zijn achtergrond.

palmer

verschrikkelijk voorbeeld voor onze jeugd.. je oogst eenmaal wat je zaait