Drie Nederlanders opgepakt voor aanslagen in drugsmilieu Antwerpen

In Nederland zijn drie verdachten opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij aanslagen in het drugsmilieu in en rond Antwerpen. De verdachten zijn overgedragen aan België.

De verdachten zijn alledrie twinigers. Een van de drie twintigers was mogelijk de opdrachtgever. Het gaat om een 26-jarige man uit Den Haag die nu door Nederland is overgeleverd. Deze verdachte was volgens justitie ook betrokken bij een aanslag op een huis in het naburige Beveren in juni.

Een 22-jarige Amsterdammer zou een aandeel hebben gehad in een aanval op een restaurant in Antwerpen. Dat restaurant was van de familie van kickbokser Jamal Ben Saddik.

Een Rotterdammer van 27 jaar is overgeleverd wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij het gooien van een explosief naar een woning in Deurne in mei. Dat gebeurde vanuit een voorbijrijdende auto.

De drie worden woensdag en donderdag voorgeleid voor de raadkamer, die bepaalt of ze langer in voorarrest blijven. Ze zitten vast op verdenking van vernielingen, deelname aan een criminele organisatie en inbreuken op de springstofwetgeving.

Rond de Antwerpse haven woedt al meer dan een jaar een drugsoorlog, met aanvallen over en weer van rivaliserende bendes. Zo werd in september een fruitimporteur in de havenstad belaagd met een brandbom.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anoniem

Dweilen met de kraan open