20 jaar cel voor Silfano M. die rapper Feis heeft doodgeschoten

Het gerechtshof in Den Haag heeft een man veroordeeld voor doodslag op rapper Feis (foto) en tweemaal poging doodslag. De 29-jarige Silfano M. krijgt een gevangenisstraf van 20 jaar. De celstraf is hetzelfde als de eis in hoger beroep en dezelfde celstraf als opgelegd door de rechtbank in Rotterdam. Het hof heeft de maximaal mogelijke gevangenisstraf opgelegd.

De rechtbank in Rotterdam heeft de man in eerste aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaren en terbeschikkingstelling (tbs). Het hof vindt, anders dan de rechtbank, dat er geen argumenten aanwezig zijn voor de tbs met bevel tot verpleging.

De verdachte werkte in hoger beroep mee aan een onderzoek naar zijn geestesvermogens en is daarvoor opnieuw geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. Uit dit onderzoek blijkt dat gevaar voor herhaling bij de verdachte vooral aanwezig is wanneer hij zich opnieuw in een crimineel milieu begeeft. Het hof acht M. volledig toerekeningsvatbaar.

Het hof legt wel een maatregel op die M. verplicht mee te doen aan therapie voor gedragsbeïnvloeding en ook een vrijheidsbeperking. Het hof vindt dit noodzakelijk om een terugval van M. naar het criminele circuit te voorkomen.

De maatregel geeft het Openbaar Ministerie de mogelijkheid om aan M., nadat die zijn straf heeft ondergaan, voorwaarden te stellen en hem te begeleiden bij zijn re-integratie in de samenleving. Hierdoor kan een eventuele kans op herhaling van nieuwe strafbare feiten worden verminderd.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Blij dat maximstraf omhoog gaat. Als die de hoogst mogelijke straf is, dan is dat heel slecht.

Stefan

Zinloos geweld

Koefnoen

30 jaar zou beter zijn geweest