15-jarige jongen veroordeeld voor explosie woning Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft in het onderzoek naar een brandstichting en een explosie in Amsterdam Nieuw-Sloten drie Rotterdammers gearresteerd die ten tijde van de aanslagen 15, 16 en 21 jaar oud waren. De 15-jarige jongen is inmiddels veroordeeld.

Het onderzoek richt zich op een incident in de Bastenakenstraat in Amsterdam Nieuw-Sloten in de maand februari. Op 9 februari was er bij een huis een brandstichting en op 21 februari een explosie. Op 25 februari pakte de politie met hulp van een oplettende buurtbewoner een 15-jarige Rotterdammer op. In de buurt werd een fles met daaraan een vuurwerkexplosief gevonden.

Het onderzoek leidde vervolgens naar twee andere verdachten die recentelijk al in Rotterdam en Hellevoetsluis werden aangehouden: Rotterdammers van 16 en 21 jaar.

De rechter-commissaris heeft de 21-jarige verdachte in voorlopige hechtenis geplaatst. Deze man wordt ook verdacht van criminele uitbuiting van minderjarigen, namelijk het inzetten van minderjarigen om explosieven te plaatsen en af te steken.

De voorlopige hechtenis van de 16-jarige verdachte is onder voorwaarden geschorst.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties