10 jaar voor het doden van een vrouw in 1997

De 46-jarige Jahangir A. uit Geldrop is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het doden van de 33-jarige psychologe Els Slurink in Groningen. De moord werd gepleegd in 1997. Het vonnis komt overeen met de eis van het OM.

Op 21 maart 1997 werd Slurink dood gevonden in haar woning. Collega’s gingen naar haar huis toen ze niet op een afspraak was verschenen. Toen ze door een jaloezie van het woonkamerraam keken zagen ze het slachtoffer op de grond liggen. Onderzoek wees uit dat de vrouw met een scherp voorwerp in het hart was gestoken. Het moordwapen is nooit gevonden.

Onder de nagels van Els Slurink werd dna veiliggesteld. Sinds twee jaar kon dat dna worden gebruikt vanwege nieuwe technieken. Verdachte A. kwam in beeld omdat zijn dna in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut omdat hij eerder was veroordeeld. Jahangir A. werd op 5 februari vorig jaar aangehouden en zat sindsdien in voorarrest.

Jahangir A. heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend. Hij kon niet verklaren hoe zijn dna onder de nagels van Els Slurink zou zijn terechtgekomen. Onderzoekers denken dat Slurink A. heeft gekrabd toen ze zich proberen te verweren tegen haar belager.

De rechtbank vindt moord niet bewezen. Ook is niet bewezen dat de doodslag gepaard ging met roof of diefstal. Volgens de rechtbank biedt het dossier daarvoor geen enkel aanknopingspunt. Ook omdat A. heeft gezwegen is er daarmee geen enkel motief voor de doodslag duidelijk geworden.