10 jaar cel geëist egen voormalig kickbokser Rodney G.

Justitie heeft 10 jaar cel geëist tegen voormalig kickbokser Rodney G. De 47-jarige G. wordt verdacht van een reeks gewelddadige verkrachtingen.

In de rechtbank waren mensonterende details te horen. G. zou de kelen van slachtoffers hebben dichtgeknepen, een courgette anaal hebben ingebracht, gedwongen hebben om urine op te drinken en het huilen en tegenstribbelen van zijn slachtoffers hebben genegeerd.

De vier slachtoffers die donderdag gebruik maakten van hun spreekrecht hebben ook aangifte gedaan bij de politie. G. ontkent de vrouwen te hebben verkracht: ‘Het is een nachtmerrie waar ik in zit. Ik denk dat ik heel veel pech heb gehad.’

Alle slachtoffers geven aan te zijn vernederd door het gedrag van G. Het beeld dat ze schetsen geeft aan dat het om een manipulative en egoïstische man gaat. Zo zegt een van de slachtoffers het volgende:

‘Ik was het waard om je pis te drinken, om je stront te vreten, alles voor jouw genot, jouw plezier. Maar ik heb mijn stem teruggevonden met het doen van aangifte.” Een van de slachtoffers heeft een duidelijk doel: “Ik hoop dat je lang in de cel wegkwijnt.’

G. wordt er ook van verdacht meerdere van zijn slachtoffers te hebben gestalkt. Echter ziet G. dit niet als stalken: ‘Als je verliefd bent, wil je gewoon weten wat er eventueel aan de hand was. Ik kon niet accepteren dat ze geen contact wilde.’

Rodney G was in zijn jonge jaren veel op straat te vinden en heeft in de jeugddetentie gezeten. Niet veel later kwam hij erachter dat dit niet de manier was waarop hij wilde leven. Hij ging kickboksen, “bepaald niet onverdienstelijk”, zo zegt de rechter. Ook fungeerde hij als een rolmodel voor inwoners van Zuidoost.

Zo motiveerde hij jongeren van het criminele pad te blijven. G. is na zijn carrière in de vechtsport gaan werken in de sportschool en werkte een tijdje als portier bij discotheek Ministry in de Reguliersdwarsstraat.

Later werkte hij als stuntman en acteur in bekende films als The Hitman’s Bodyguard. Ook is hij te zien in de NPO-serie Vechtershart en de speelfilm Suriname.